Klinisk fagligt netværk
 
VelkommenBaggrundLøsningenVælg parterapeutFind parterapeutLitteraturUddannelsen

Parterapi

Kernen i parterapien er hvordan:

  • Vi byder vores forskelligheder velkommen.
  • Vi kommer til at se hinanden med nye øjne.
  • Ægteskabet bliver en fælles opdagelsesrejse der kan leves og ikke et problem der skal løses.

De fleste par har brug for redskaber til kommunikation og konflikthåndtering. Den anerkendende dialog giver parret en nærhed og en ro, som er helt nødvendig, når vi skal begynde at se, høre og forstå hinanden. Parterapien bygger på viden om at tryghed og sikkerhed er en absolut betingelse for at udvikle sig sammen og hver for sig. Ressourcerne i begge parter bliver bevidstgjorte og tydelige.

Ved det første møde fortæller I om jeres behov for hjælp og arbejdet starter.

Parterapeuten er jeres proceskonsulent og forsøger at hjælpe jer med at få ro og tryghed nok til at begynde at tale om de svære ting I bakser med.

Det sker ved at parterapeuten anerkender og forsøger vise forståelse for begge jeres virkeligheder- og hjælpe jer til at lytte, finde ro og få et nyt perspektiv på konflikten eller det svære i jeres liv sammen.
Måske har I et konfliktmønster som parterapeuten kan hjælpe jer med at få øje på, så I kan begynde at se jeres egne behov under de reaktioner I giver og møder hinanden med.

Parterapeuten guider jer i hvordan I kan tale sammen på nye måder og dermed samarbejde om at tilgodese begge jeres behov og måske sårbare punkter.

God fornøjelse med pararbejdet!